Dissabte. 7 de novembre. La una del migdia. A Porrera estan de Festa Major i a aquesta hora celebren el Tasta Porrera, una mostra dels vins i la gastronomia locals, on enguany hi participen 14 cellers!
Aparcar a aquesta hora ja és força complicat, i només baixar del cotxe ja s’escolta música i la bullícia de la gent. Tot i que tinc clar quin és el motiu que m’ha portat a Porrera, ja intueixo que trobar-me amb la Isabel Vilà, la responsable de la casa de turisme rural Cal Porrerà i la presidenta de Priorat Enoturisme, serà força complicat. Per tant decideixo anar per feina, mai millor dit, sabent que posteriorment ens trobarem.
En arribar a la plaça busco cares conegudes. El primer que reconec és el Marc, un company del poble “armat” amb una copa de vi i un plat de “jabalí”, una estampa fantàstica per començar.
El Marc gaudint del vi i el plat de senglar
Al seu costat hi ha la Marta, sa cunyada, una apassionada de la fotografia també. Ens emplacem fins més tard, ja que també estan donant un cop de mà a Vinum Priorat, la botiga dels vins de la plaça del poble a Porrera.
La plaça està a petar de gent. Però un cop m’he pogut fer una idea de com estan distribuïts els cellers i les diferents parades, vaig a començar a fer les fotos que m’han portat al centre del Priorat.
La plaça del poble plena
La carpa dels cellers és la que concentrava més públic
La carpa on els cellers deixen tastar les seves creacions, és la que està més atapeïda de gent, i tothom a l’interior va de bòlit agafant tiquets, servint vi i explicant les “interioritats” que els visitants poden trobar en els seus vins. El Roger i l’Albert del Celler Vall Llach ja porten molta estona treballant, però segueixen parlant dels seus vins amb una vitalitat com si encara fossin les nou del matí. Tenen molta gent tota l’estona, i el Roger no para d’obrir ampolles mentre t’explica aspectes del vi que només poden saber els que l’han treballat.
Les mans del Roger en primer terme. Rapidesa i fermesa francament envejables!
La Maria i la Nuria Sangenís, del Celler Sangenís i Vaqué, estan a l’extrem oposat de la carpa. També van de bòlit per la quantitat de gent que hi ha, però sempre regalen un gran somriure a tothom mentre parlen dels seus vins.
Les mans de la Maria servint un dels seus fantàstics vins
Hi han molts cellers i no els podria nombrar a tots. Però no em voldria deixar al Celler Cal Pla. Una família que fa molts anys que elaboren vi, des del 1814. No us perdeu la visita que fan a les seves instal·lacions on, a banda de gaudirs d’uns bons vins, podreu contemplar un celler amb molta història al seu interior.
Tota la mostra del Tasta Porrera va estar amenitzada amb música en directe, funky electrònic en perfecta sintonia amb la jornada matinal.